Zlatan i landslagströjan och Blomqvist under en uppvisningsmatch. Foto: Bildbyrån

Blomqvist: ”Zlatan passar perfekt i United”

Uppdaterad
Publicerad

Föredetta United-spelaren Jesper Blomqvist tror att Zlatan Ibrahimovic kommer att lyfta Manchester. ”Han är en av få spelare som kan axla ansvaret och trivas med det.”

På torsdagen meddelade Zlatan Ibrahimovic att han är bestämt sig för Manchester United.

En som gladdes åt beslutet var Jesper Blomqvist. Den föredetta landslagsmittfältaren spelade i United mellan 1998 och 2001, och har sedan dess följt klubben noga.

– Det känns superkul, som en perfekt matchning. United behöver en spelare som verkligen vet vad det handlar om. Han passar perfekt, säger Blomqvist.

– Han kan sätta standarden och ställa krav på spelare, ledare och klubben. Han vet vad som krävs och kommer inte stiga åt sidan. Och så har Mourinho och Zlatan något speciellt ihop.

Hur tror du att Zlatan kommer att passa in i engelsk fotboll?

– Det märks att han fortfarande brinner för fotboll. Det kommer inte att bli en söndagstripp. Även matcherna mot bottenlagen är tuffa och fysiska.

Kommer han att dominera på samma sätt som i Ligue 1?

– Jag har svårt att se att han slänger in så många mål som i Frankrike. Premier League är en tuffare liga, men 15, 20 mål skulle vara imponernade.

Det har pratats om att han inte skulle hålla fysiskt för engelsk fotboll. Vad säger du om det?

– Det kommer inte att vara några problem, men han kan inte ta ansvaret och spela varenda match. De får hitta någon slags balans mellan cuper, inhemska cuper och ligan.

Svenskar i United

Bojan Djordjic

Jesper Blomqvist

Henrik Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.