Lasse Vibes IFK Göteborg åkte på en tung förlust mot Rio Ave. Foto: Thomas Johansson / TT

Blytung hemmaförlust för Göteborg

Första mötet i Europa Leagues tredje kvalomgång blev en riktig mardröm för IFK Göteborg. Blåvitt förlorade hemma mot portugisiska Rio Ave med 1-0.

I den 22:a minuten kom matchen enda mål. Anfallaren Ahmed Hassan stötte bollen i mål vid den bortre stolpen, efter ett fint högerinlägg.

Omdiskuterade situationer

Europa League

I slutet av första halvlek hade Lasse Vibe en utmärkt kvitteringschans, men hans friläge räddades av målvakten Cassio. Frågan är dock om Cassio inte var utanför straffområdet när han motade bollen med handen. Göteborgsspelarna, och publiken, tyckte i varje fall så.

I andra halvlek jagade Blåvitt en kvittering, men de lyckades inte få hål på det skickliga portugiserna. I slutskedet ropade Vibe på straff efter en duell med Cassio. Men domaren valde att fria.

Tufft läge för Blåvitt

Returen spelas i Portugal nästa vecka. Göteborg måste då vinna, för att drömmen om gruppspel i Europa League ska leva vidare.

– Det blir svårt, jättesvårt. Vi måste göra mål. Men de är inte så mycket bättre än vi och vi ska gå för det, säger Lasse Vibe till SVT Sport.

IFK Göteborg-Rio Ave 0-1 (0-1)

0-1 Ahmed Hassan (22)

Publik: 7 137