Fyra matcher utan seger och 305 minuter utan att göra mål.

I dag tog sig Arsenal tillbaka på vinnarspåret efter 2–0 borta mot Bournemouth.

Avgörande blev två mål inom loppet av en minut i mitten av första halvlek.

Utan att göra någon jättematch lyckades Arsenal ta viktiga poäng i toppenstriden av Premier League.

Olivier Giroud nickade ner bollen till Mesut Özil som tryckte in 1–0 på halvvolley i den 23:e minuten. Och bara minuten senare ökade Alex Oxlade-Chamberlain – som fick spela från start på högerkanten – på till 2–0.

Målet var den unge kantlöparens första på bortaplan i Premier League. Han var också den enda ändringen i startelvan jämfört med förra matchen. Tränaren Arsène Wenger motiverade valet med att 22-åringen visat bra form, något han bevisligen gjorde i dag också.

”Gunners” klättrade i och med segern, deras första sedan den 2 januari, upp på tredje plats i tabellen. De har samma poäng (48) som tvåan och konkurrenten Tottenham men ligger fortfarande fem poäng bakom serieledande Leicester som slog Manchester City med 3–1 i går.