Brommapojkarnas hemmaplan Grimsta IP. Foto: Bildbyrån.

BP: ”Budskapet är att vi inte viker ner oss”

Uppdaterad
Publicerad

Brommapojkarna hade planerat en heldag på Grimsta i dag. Klubben fyller 75 år om några dagar, damlaget spelar träningsmatch och herrarna premiärspelar i superettan.

– Vi drar självklart ner på festiviteterna. Men budskapet är att vi gör det här för att vi inte viker ner oss för terrorister och mördare, säger klubbdirektör Henrik Nilsson till SVT Sport.

Tanken var att fira. Föreningen Brommapojkarna fyller 75 år om några dagar och Grimsta har fått en ny läktare som ska invigas. Supportrarna skulle få chansen att träffa damlaget efter deras träningsmatch mot Forsby inför premiären nästa vecka.

Och herrarnas A-lag tar i dag klivet in i superettan-säsongen genom att ta emot Örgryte klockan 16.00.

”Är självklart jobbigt”

Efter det misstänkta terrordådet i Stockholm väljer klubben ändå att genomföra heldagen, med några mindre justeringar.

– Vi drar självklart ner på festiviteterna. Vi håller ett lugnare tempo, säger klubbdirektör Henrik Nilsson till SVT Sport.

– Det är självklart jobbigt, vi tänker på de drabbade familjerna och flaggar på halvstång. Budskapet är att vi genomför det här och viker inte ner oss för terrorister och mördare, fortsätter han.

Damlagets träningsmatch mot Forsby inleds med en tyst minut. Det gör även herrarnas superettanmatch, där både BP och Örgryte spelar med sorgeband.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.