BP:s Serge-Junior Martinsson gör Pierre-Emerick Aubameyang sällskap i Gabons landslag. Foto: Bildbyrån

BP-spelaren ska spela med världsstjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Här är glädjebeskedet för Brommapojkarnas Serge-Junior Martinsson. Svensk-gabonesen ska spela Afrikanska mästerskapen för Gabon – med en av Europas hetaste anfallare i laget. ”Haha, jag vet vem du menar”, säger han till SVT Sport.

Dortmunds glödhete anfallare Pierre-Emerick Aubameyang leder skytteligan i Bundesliga och ryktas till en rad storklubbar i januarifönstret.

I januari ska han också bära värdlandet Gabon på sina axlar i Afrikanska mästerskapen – tillsammans med BP-mittfältaren Serge-Junior Martinsson.

Passet fixat

– Jag var på ett läger med Gabon i somras. Men då var inte mitt pass klart så jag kunde inte spela. Men nu är det fixat, säger Martinsson som gjort en U21-landskamp för Sverige tidigare.

Om du sätter nivån i ett perspektiv – hur bra är den?

– När jag var där var inte de största stjärnorna med. Men det finns ju ett par i europeiska högstaligor och franska ligan, Turkiet, och så vidare. Det finns några bra spelare.

”Hört att han ska vara snäll”

Och en särskild spelare sticker ut.

– Haha, ja... Jag vet vem du menar.

Vad tänker du kring att spela med Pierre-Emerick Aubameyang?

– Jag har hört att han ska vara snäll och så där. Det skulle vara jättekul att se världsklass på lite närmare håll, säger Martinsson som under året spelat division 1-fotboll.

De andra centrala mittfältarna spelar både en och två nivåer högre upp.

– Det är ganska tuff konkurrens på min position, men jag åker dit och gör mitt bästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.