SEth Hellber gordnade poäng för BP. Foto: Bildbyrån

BP stal poäng av serieledarna

Uppdaterad
Publicerad

Förra året låg de i allsvenskan.

I år har Brommapojkarna sjunkit som en sten och är på väg ut ur superettan med dunder och brak, men lyckades ändå fixa 1–1 mot serieledarna Jönköpings Södra i dag.

Jönköping dominerade fullständigt under matchens första tio minuter. Men efter att André Calisir fick utgå ett par minuter efter en krock jobbade sig BP in i matchen, och första halvleks bästa chans kom i form av ett ribbskott i matchens 35:e minut.

Men i början av andra tog gästerna, som saknade sin skyttekung Tommy Thelin, tillbaka kommandot. I den 49:e minuten slog Viktor Rönneklev en fin boll som friställde lagkamraten Fredrik Olsson helt. Olsson gjorde inga misstag och placerade säkert in 1–0. Han hade sedan både en och två chanser till att utöka Jönköpings ledning, men ett mål dömdes bort för offside och vid ett tillfälle räddade en försvarare i Brommapojkarna bollen på mållinjen.

Men med drygt 20 minuter kvar av matchen kom plötsligt misstagen. Passivt försvarsspel från tabelledarna öppnade för inbytte Seth Hellberg, som påpassligt petade in 1–1. Resultatet stod sig sedan matchen ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan

Mer i ämnet