BP hoppas på bra resultat på Tele2 Arena i kväll mot Torino. Foto: TT Nyhetsbyrån

BP tror på skräll mot Torino

Publicerad

I allsvenskan har det gått fortsatt trögt för Brommapojkarna. Men i Europa League har laget gått som tåget. I kväll väntar det svåraste testet så här långt – italienska Torino i den tredje kvalomgången.  

 – Vi tyckte att vi hade en bra chans när vi såg lottningen i de två första kvalomgångarna. Självklart blir det tuffare mot Torino. Men jag tror vi har chansen att överraska dem i kväll, säger Jesper Karlström till BP:s hemsida inför hemmamötet.             

Brommapojkarna tog sig vidare via 4-0-seger borta på Nordirland och 1-1 hemma. Laget är fortfarande allsvensk jumbo med bara en seger. I helgen blev det 2-2 mot Åtvidaberg efter en tappad 2-0-ledning. Till mötet på Tele2 Arena i kväll får BP tillbaka Tim Björkström från avstängning men saknar Kristinn Jónsson som skadade sig i mot Åtvidaberg i helgen.

Europa League 2014-2015

– De försöker hela tiden att komma till avslut. De använder sig av 3-5-2 i utgångsläget. För oss gäller det att hitta ytorna bakom deras trebackslinje, säger tränaren Stefan Billborn.

Torino blev sjua i serie A förra säsongen och lagets tränare Giampiero Ventura erkänner att han inte har någon större koll på BP.

– Jag vet inte så mycket svensk fotboll och Brommapojkarna. Men jag har studerat dem noggrant inför matchen”, sade han på presskonferensen inför mötet enligt Football Italia.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League 2014-2015

Mer i ämnet