NFL-stjärnan Tom Brady. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Brady slår tillbaka mot NFL: ”Gjorde inget fel”

Uppdaterad
Publicerad

Quarterbacken Tom Bradys fyra matcher långa avstängning kommer att fortsätta gälla.

Nu slår megastjärnan tillbaka mot NFL.

”Jag är väldigt besviken på NFL. Jag gjorde inget fel och det gjorde ingen annan i hela Patriots organisation heller”, skriver han på sin Facebooksida.

Den stora snackisen inför vinterns Super Bowl var det så kallade ”Deflategate” där New England Patriots anklagades för att ha tömt bollarna på luft för att få bättre grepp och att Tom Brady var medveten om detta. Patriots vann sedan Super Bowl, Brady valdes till mest matchens värdefulle spelare, och NFL utdelade ett hårt straff.

Klubben fick böta en miljon dollar (över åtta miljoner kronor) och QB:n Tom Brady stängs av i de fyra första matcherna nästa säsong. Eftersom grundserien bara har 16 matcher missar han en fjärdedel av seriespelet.

amerikansk fotboll

”Han finner mig opålitlig”

Patriots och Brady överklagade avstängningen men nu har NFL:s kommissionär Roger Goodell beslutat att den inte kommer att ändras.

– Trots timmar av vittnesmål över de senaste sex månaderna har kommissionären valt att upprätthålla min avstängning utifrån att jag ”troligtvis” var medveten om regelbrott. Det gör mig besviken att han finner mig opålitlig, skriver Brady i ett långt inlägg på sin Facebook.

Spelarförbundet NFLPA står också bakom Brady och kommer att lämna in ett skriftligt klagomål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

amerikansk fotboll

Mer i ämnet