Brandbergen bäst i förorten

Uppdaterad
Publicerad

Brandbergen gick in som nykomling i turneringen ”Vem äger förorten?” och vann alltihop efter att ha slagit Rinkeby med 5-2 i finalen som spelade med sjumannalag på Spånga IP.

-Det här är inte bara för Brandbergen utan för hela Haninge. Och vi vinner med marginal, säger målvakten Fredrik Eriksson, med ett förflutet i BP, som räddade en straff i finalen.

Den ståtliga segerstatyetten hissades och firades under uppsluppna former med fansen på innerplanen där skumpaflaskorna plockades fram.

Brandbergen, med Carlos Gaete som har allsvenska meriter för Hammarby, gick vidare på målskillnad från gruppspelet.

Rinkeby tömde sig efter att ha vunnit semin mot Tensta inför ca 5 000 fans. På Grimsta IP ett par kilometer bort spelades allsvensk fotboll mellan BP och Kalmar inför 1 204 åskådare. Kontrasten i inramningen mellan dessa arrangemang var för övrigt påtagllig.

Dagen var präglad av bra stämning. ”Kärlek, sammanhållning och som en enda stor familj”, som en person uttryckte det.

Dagens kanske största jubel var när Husby satte 2-1 mot Brandbergen. Husby-fansen blev vilda och höll på att riva ner staketen bakom mål.

På plats är även Manchester Citys Juhn Guidetti. Han vet vilket lag han hade velat spela för i turneringen.

– Rissne. Nu är inte de med i år, men det var för att vi inte valde att ställa upp. Vi hade haft Milosevic, mig och andra, vi hade haft ett riktigt nice lag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.