Branimir Hrgota ser ut att ha hittat toppformen i Borussia Mönchengladblach. Foto: TT Nyhetsbyrån

Branimir Hrgota visar galen målform

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags togs Branimir Hrgota ut i landslaget. I torsdagens Europa League-kval visade 21-åringen att Erik Hamrén gjorde rätt. Hrgota gjorde tre mål i Mönchengladbachs 7–0-seger mot Sarajevo.

Branimir Hrgota är på väg mot sitt stora genombrott.

Hattrick i EL-kvalet

Europa League

Den 21-årige anfallaren, som i onsdags togs ut i Erik Hamréns landslag för första gången, svarade för tre mål i Europa League-kvalet när Mönchengladbach vann mot FK Sarajevo med 7–0 och tog sig vidare till gruppspelet.  Hrgota satte 3–0, 4–0 och 6–0, där 4–0-målet sticker ut. Svensken tog emot en djupledboll och placerade snyggt in bollen i det bortre hörnet, otagbart för målvakten.

Jönköpingssonen Hrgota har visat galen målform under den senaste tiden för den tyska storklubben och svarat för sju fullträffar på fyra matcher.

Prica målskytt – Tel Aviv utslaget

Rade Prica gjorde ett mål för Maccabi Tel-Aviv, i 3–1-segern mot Asteras. Men det räckte inte för israelerna. Asteras vann det första mötet med 2–0 och går därför vidare tack vare bortamålet de gjorde.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet