Dortmund-målvakten Roman Bürki satt bredvid Marc Bartra på bussen, när han skadade sig. Foto: Bildbyrån.

Bürki: ”Ingen tänkte på matchen”

Uppdaterad
Publicerad

Dortmund-målvakten Roman Bürki satt bredvid spanske mittbacken Marc Bartra i spelarbussen, när tre explosioner överraskade laget och Bartra skadade sig och fick föras till sjukhus. 

– Vi är alla chockade – ingen tänkte på matchen under de minuterna, säger han till tyska Blick.

Schweiziske målvakten Roman Bürki fick från nära håll bevittna, när lagkamraten Marc Bartra skadade sig i spelarbussen. Han satt bredvid spanjoren i bussen och såg, när han skadade sig av glassplitter från en glasruta.

– Vi åkte från hotellet klockan 19.15 och tog den lilla vägen. Bussen svängde ut på huvudgatan där vi hörde en riktig smäll – en stor explosion, säger han till Blick och fortsätter:

– Jag satt i bakre raden bredvid Marc Bartra, som fick glasspliter på sig från en glasruta.

”Alla duckade i bussen”

Därefter beskriver målvakten det som att stor rädsla utbröt i bussen fram till att polisen kom till undsättning.

– Efter smällen, så duckade alla i bussen och de som kunde lade sig på golvet. Vi vet inte vad som hände sedan. Polisen var snabbt där och säkrade platsen. Vi är alla chockade – ingen tänkte på matchen under de minuterna, säger han till Blick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.