Celtic nära skräll i slaget om Storbritannien

Mikael Lustigs Celtic chockade Manchester City med ett intensivt tempo och en superhet målskytt. Moussa Dembele bjöd på två vackra mål men det räckte ändå inte hela vägen mot ett effektivt City som kvitterade 3 gånger om i en dramatisk match som slutade 3-3.

Efter förnedringen senast borta mot Barcelona med 0-7 så var Celtic på jakt efter upprättelse. I ett kokande Celtic Park gav Moussa Dembele laget ledningen redan efter tre minuters spel.

Lustig från start

Mikael Lustig startade i backlinjen för Celtic och han och försvarskollegorna var knappast sysslolösa. Redan ett par minuter efter ledningsmålet kunde City kvittera genom Fernandinho. Skottarna tog återigen kommandot och gjorde 2-1 då Kieran Tierneys skott styrdes in av en City-spelare.

Drömmål av Dembele

Glädjen blev inte långvarig. Raheem Sterling sköt stilrent in 2-2 i det nedre hörnet. Men matchens stora delikatess stod Moussa Dembele för. Andra halvlek hann knappt börja innan han med en cykelspark tryckte in 3-2.

Dramatisk avslutning

City tog därefter över matchen och kvitterade för tredje gången då Nolito gjorde 3-3 i den 55:e minuten. Det engelska laget hade sen flest chanser att avgöra det så kallade ”slaget om Storbritannien” men hemmalaget kämpade heroiskt och höll undan. City har nu fyra poäng i gruppen. Det här var Citys första förlorade poäng under Pep Guardiolas ledning, men laget är fortfarande obesegrat.