Monaco vidare till kvartsfinal i Champions League. Foto: Bildbyrån

Monaco vidare – City utslagna

Tre insläppta mål i hemmamötet – det avgjorde när Manchester City åkte ur Champions League och Monaco tog sig till kvartsfinal efter seger med 3–1 i returmötet. ”Häftigt att vi fick visa att vi kan spela bra inte bara i Frankrike utan ute i Europa”, säger målskytten Fabinho till Viasat.

Efter förlusten med 3–5 på bortaplan i det första mötet inledde Monaco med att chocka Manchester City i returen. Först gjorde Mbappe 1–0 från nära håll och när Fabinho sedan gjorde 2–0 efter knappa halvtimmen med en stenhård bredsida – var plötsligt fransmännen med ena foten i kvartsfinal.

Reste sig efter kalldusch

I andra halvlek kom dock kallduschen när Leroy Sané med 20 minuter kvar reducerade till 1–2. Vid det läget var City vidare – men då nickade Bakayoko in 3–1 för Monaco sex minuter senare på nick i den 77:e minuten – och tog Monaco vidare till kvartsfinal.

– Häftigt att vi fick visa att vi kan spela bra, inte bara i Frankrike utan ute i Europa. Och att vi inte bara är ett lag med talanger utan att vi jobbar hårt som ett lag, säger målgöraren Fabinho till Viasat.

– Vi satte rytmen från början, hade studerat dem noga och vi ville spela vårt spel. Och i andra halvlek visade vi att vi kan komma tillbaka och ta oss ur de flesta situationer.

Atletico också vidare

Atletico hade en bekväm resa i returen mot Bayer Leverkusen efter seger med 4–2 på bortaplan från första mötet i bagaget.

Matchen slutade mållös i Madrid vilket innebar spanskt avancemang – som gör att klubben spelar kvartsfinal i turneringen för fjärde året i rad.