• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Chapecoenses målvakt Danilo, längst upp till vänster, prisad på brasilianska fotbollsgalan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Chapecoenses målvakt hyllas efter sin död

Uppdaterad
Publicerad

Priset till årets spelare i brasiliansk fotboll går till Chapecoenses målvakt Danilo, som var en av de 71 som omkom i flygolyckan i Colombia den 28 november.

Drygt två veckor har gått sedan det brasilianska fotbollslaget Chapecoense kraschade med sitt flygplan på väg till Medellin i Colombia för att spela final i Copa Sudamericana. Bara tre spelare överlevde.

Mamman tog emot priset

Nu hyllas en av de omkomna – målvakten Danilo. Supportrarna har röstat fram honom till årets spelare i den inhemska fotbollen. Under fotbollsgalan i Rio de Janeiro togs priset emot av hans mamma Ilaides Padilha.

– Jag hoppas att framtidens krigare i Chapecoense kommer att bli som krigarna som lämnat, sade hon när hon tog emot priset.

Tilldelades cuptiteln

Klubben tilldelades efter kraschen titeln i Copa Sudamericana.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.