Diego Costas Chelseas siktar på att försvara sin Premier League-titel. Foto: TT Nyhetsbyrån

Chelsea vill försvara Premier league-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått tio år sedan Chelsea lyckades försvara sin Premier League-titel senast.

Men nu inleds en ny säsong – och Chelsea är redo.

”Jag är nöjd med var vi är”, säger managern José Mourinho.

2005 och 2006 vann Chelsea Premier League två år i rad. I dag inleds en ny Premier League-säsong, och Chelsea vill återupprepa den bedriften.            

Men managern José Mourinho är ödmjuk inför uppgiften.

Premier League

– Alla klubbar har väldigt bra spelare, så jag tror att det blir svårt för topplagen i England eftersom det är en så pass stor konkurrens, säger Mourinho, som på fredagen förlängde sitt kontrakt med fyra år, enligt BBC.

”En lång säsong”

Chelsea inleder säsongen mot Swansea, och Mourinho känner sig tillfreds med lagets förbedelser.

– Det är en lång säsong, med tio månader med tävlingar, och jag är nöjd med var vi är, säger han enligt nyhetsbyrån Reuters, men lägger till att det förmodligen lär bli tuffare i år än i fjol.

– För ett år sedan värvade vi snabbt (Diego) Costa och (Cesc) Fabregas vilket var en snabb reaktion på det faktum att vi inte vann titeln. I år kan du se den reaktionen hos Liverpool, Arsenal, Man City och Man United. De har köpt starkt och bra. De försöker åstadkomma en förbättring eftersom de inte tog titeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League

Mer i ämnet