Foto: TT Nyhetsbyrån

Chile mästare efter straffar

Uppdaterad
Publicerad

Chile vann finalreprisen mot Argentina. Och precis som förra året gjorde man det på straffar. ”Vi har skrivit om Chiles fotbollshistoria”, säger Alexis Sánchez.

Det vill sig inte för Argentina. 2014 blev det förlust mot Tyskland i VM-finalen. Och förra året drog Chile längsta strået i finalen i Copa América.

Och inte gick det bättre i år.

Copa America

Efter ordinarie matchtid stod det 0-0, likaså efter förlängningen. Chile vann sedan efter straffläggning med 4-2 efter att Fransisco Silva satt den avgörande straffen.

– Jag finner inga ord för att beskriva mina lagkamrater. Det är overkligt att det händer. Vi är mästare, efter seger mot Argentina. Jag hoppas vi inspirerar kommande generationer och att de kommer att arbeta ännu hårdare, säger Chiles anfallare Alexis Sánchez till La Tercera.

Argentinas superstjärna Lionel Messi brände lagets första straff – vilket också var hans första straffmiss någonsin i landslaget.

Det är nu 23 år sedan Argentina senast vann Copa América. Efter matchen berättade Messi att han slutar i landslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet