Chippen förlorade i sin allsvenska debut. Foto: TT Nyhetsbyrån

Chippen nära drömdebut – Mjällby förlorade

Det kunde ha blivit en drömdebut. Det blev istället en mardrömsdebut. Christian ”Chippen” Wilhelmsson gjorde sin första allsvenska match, men Mjällby förlorade hemma mot bottenkollegan Örebro med 1-0.

– Det var en härlig känsla att få spela i allsvenskan för Mjällby, så det är lite blandade känslor, säger han till SVT Sport.

”Chippen” blev inbytt i 65:e minuten. Bara en minut senare höll han på att göra 1-0 till sitt Mjällby. Han drog till några meter utanför straffområdet, men skottet smet tätt utanför stolpen.

Allsvenskan 2014

– Jag fick en boll på studs som jag bara försökte hålla nere, säger Wilhelmsson, som skulle ha satt den så att det hade blivit jackpot, säger ”Chippen”, som har spelat 79 landskamper och även har spelat i bland annat Premier League, spanska ligan och Serie A.

I 81:a minuten gjorde istället Alhassan Kamara matchens enda mål. ÖSK-anfallaren rullade lugnt och behärskat in bollen vid bortre stolpen och ordnade därmed Örebros första allsvenska seger sedan den 25 april.

Örebro spelade upp sig efter halvtidsvilan och höll på att göra 1-0 redan två minuter in i andra halvlek. Lagkaptenen Magnus Wikström prickade insidan av stolpen, och bollen rullade därefter längs mållinjen. Mjällby hade också en ramträff. I 34:e minuten bröt Viktor Nilsson in i planen och sköt i stolpen.