”Chippen” vill inte ha någon lön

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagkvällens stora övergång. Christian ”Chippen” Wilhelmsson återvänder till bottenlaget Mjällby efter att ha spenderat 14 år utomlands.

– Han kommer in gratis och begär ingen lön. Jag var tvungen att truga på honom några tusenlappar för att man måste ha ett spelaravtal och tjäna ett par tusen för att få spela fotboll i Sverige, säger klubbdirektör Jörgen Martinsson till Kvällsposten.

”Chippen” kommer dessutom ge klubben mer intäkter.

Allsvenskan 2014

– Det betyder självklart också ett PR-värde, ett fokus på klubben som ger kronor och öre. Det blir ett större intresse när man har Christian Wilhelmsson i laget.

Allsvenskans sämst betalda

Den 34-årige svensken har en gedigen meritlista och ses som klubbens absolut största.

–  Ja, det får man säga. Han är en hemvändare och den absolut störste fotbollsspelaren som Mjällby AIF har fostrat. Det han har gjort ute i fotbollsvärlden är det få som har gjort. Det är oerhört stort, fortsätter Martinsson.

Lönen då? Ja, den slutar på 3000 kronor i månaden och han blir därmed Allsvenskans sämst betalde spelare.

När ”Chippen” spelade för Al Hilal mellan mellan 2008 och 2012 hade han en årslön på 30 miljoner kronor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet