Chris: ”Det blir lite provocerande”

Uppdaterad
Publicerad

Fler spelare från U21-landslaget som tog EM-guld. Det ville Chris Härenstam se i den svenska startelvan. ”Det finns en handfull spelare som ska vara med och konkurrera”, säger han.

Ingen spelare i Sveriges startelva mot Liechtenstein var med och tog guld i sommarens U21-EM. Ett faktum som SVT Sports Chris Härenstam tycker är märkligt.

– Det blir lite provocerande nästan. Det finns en handfull spelare som ska vara med och konkurrera om startplatser, säger han.

Herrlandslaget i fotboll

”Snitt på 53 landskamper”

Och det är uppenbart att Erik Hamrén värderar rutinen högt, det syns inte minst i valet av startelva till kvällens match.

– Jag roade mig själv med att räkna lite på det, startelvan i dag har ett snitt på 53 landskamper, så det skickar signaler om att det är ett väldigt rutinerat landslag. Men det finns spelare där som har gjort sitt, som har passerat zenit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet