Foto: Grafik: Helena Jonsson

Chris: ”Handlar om att komma trea”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF möter Sjachtar i den tredje omgången av Champions League. Två lag som har kammat noll så här långt. Och nu gäller det att sikta in sig på tredjeplatsen.

– Nu handlar det om att bli trea i gruppen och ta sig till Europa League. Sjachtar och Malmö gör upp om den platsen, säger Chris Härenstam, som berömmer laget från Ukraina.

– Laget är bra mycket bättre än vad klubblagsnamnen säger. Varför? Jo, man har ganska många brasilianare som spelat frekvent i landslaget. En är Bernard som spelade där 2012-2014, och en annan är Texeira som har gjort 16 mål på elva matcher i inhemska ligan, det är riktigt riktigt imponerande.

Vilka är då favoriter?

– Sjachtar är knapp favorit. Nu spelas matchen i Malmö och det är en klar fördel för MFF. Problemet med Malmö är att man varit passivt från start i början av matcherna. I kväll kommer man flytta upp positionerna rejält och det tror jag är väldigt bra.

Se inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.