Martin Demichelis satte spiken i kistan då han gjorde 3–1 för Manchester City. Foto: TT Nyhetsbyrån

City håller gulddrömmen vid liv

Seger var ett måste.

Seger var också vad Manchester City ordnade.

Därmed har de fortfarande chans att vinna Premier League.

Efter blott en poäng på de två senaste matcherna var Manchester City tvingat att vinna hemma mot bottenlaget West Bromwich för att ha fortsatt chans på Premier League-titeln.

Det lyckades de också med. Efter en medioker första halvlek och en bra andra vann de med stabila 3–1.

Premier League 2013-2014

Olsson tappade markeringen

Laget fick en drömstart med 1–0 av Pablo Zabaleta (hans första för säsongen) redan efter 2.20 och 2–0 av Sergio Aguero i den tionde minuten.

WBA kvitterade efter dryga kvarten, men efter att Jonas Olsson tappat markeringen och låtit Martin Demichelis göra 3–1 efter en hörna i den 35:e minuten var det avgjort. Gästerna lyckades aldrig hämta sig och den andra halvleken kändes mest som en lång väntan på slutsignalen.

– Jag är glad över mitt mål och nöjd med lagets insats. Vi behövde göra en bra insats efter Sunderland-matchen och det gjorde vi. Nu måste vi fortsätta att kämpa ända in i det sista. Vi vet att det blir tufft men vi ska göra det sista, sade Zabaleta i en tv-intervju direkt efter matchen.

En match tillgodo

I och med segern ligger City trea, sex poäng efter ledande Liverpool och en efter Chelsea. City har dock en match mindre spelad.

– Vi är motiverade. Vi kommer fortfarande ihåg det som hände för två år sedan (då City gick förbi United på tilläggstid i sista matchen) och det gör oss ännu mer motiverade, säger City-kaptenen Vincent Kompany.

Oroväckande för Manchester-laget var dock att David Silva föll till marken i samband med en närkamp med två motspelare. Han såg ut att vrida till benet och blev utburen på bår med ett fixerat ben.