Citytränaren Pep Guardiola, längst till höger, delar ut kramar till sina spelare efter 2-1-vinsten mot Arsenal. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Wenger ilsken: ”Två offsidemål”

Uppdaterad
Publicerad

45 svaga minuter – 45 betydligt bättre. Manchester City vände och vann med 2–1 mot Arsenal i Premier League och är ny serietvåa. ”Jag är jättenöjd”, sade tränaren Pep Guardiola i Viasats sändning.

Arsenals tränare Arsene Wenger var rejält ilsken efteråt.

– Vi förlorade efter två offsidemål. Det är svårt att acceptera. Domarna är professionella och vi är professionella och måste stå upp för våra misstag, säger Wenger till Reuters.

Söndagens toppmöte var sannerligen en fotbollsmatch med två ansikten.

I första halvlek var gästande Arsenal det klart bättre laget – Londonklubben tycktes ha en betydligt mer genomtänkt spelidé, och att det stod 1–0 till ”Gunners” när domaren Martin Atkinson blåste för vila var fullt rättvist.

Men i andra halvlek föll Arsenal ihop.

Eller om det var så att Manchester City kom igång på allvar.

”Killarna ger allt”

Efter pausen kom hemmaspelarna ut som ett helt annat lag och redan i den 47:e minuten kunde tysken Leroy Sané kvittera, hans första mål i den ljusblåa tröjan sedan flytten från Schalke 04 i somras.

Därefter var det City för mer eller mindre hela slanten.

Och med dryga kvarten kvar att spela kom avgörandet.

Raheem Sterling tog emot en väl avvägd Kevin de Bruyne-passning och tog sig in i straffområdet. Därefter avlossade han ett snabbt vänsterskott, bollen satt säkert vid Arsenalmålvakten Petr Cechs vänstra stolpe. 2–1 var ett faktum.

– En bra match. I halvtid sade jag att vi inte ska tänka på resultatet, utan fortsätta, sade Pep Guardiola.

– Killarna ger allt i alla matcher, jag är glad över att vara tränare för dem.

De tre poängen innebär att Manchester City kliver förbi Arsenal i tabellen, upp på andra plats, sju poäng efter ledande Chelsea.

– Chelsea är i bra form. Så det var viktigt att vi slog Arsenal, sade City-mittfältaren Yaya Touré.

Tottenham segrade

Tottenham vände också underläge till seger under söndagen.

0–1 hemma mot Burnley blev till 2–1, tack vare mål av Dele Alli och Danny Rose.

Tottenham parkerar på femte plats i Premier League med 34 inspelade poäng.

Mittenmötet mellan Southampton och Bournemouth slutade 3–1 till Southampton, Jay Rodriguez stod för två av fullträffarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.