FC Rosengård. Foto: Bildbyrån

Rosengård mot Barcelona i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Det blir spanskt motstånd för Rosengård i CL-kvartsfinalen. Svensklaget slipper bland annat fjolårsfinalisterna Lyon och Wolfsburg – som möter varandra. ”Det är fördel Rosengård som har Lotta Schelin”, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

FC Rosengård blev klart för kvartsfinal i Champions League för en dryg vecka sedan. Då besegrade man Slavia Prag med total 6-1 sett över två matcher.

Men i kvartsfinalen väntar en troligen tuffare utmaning. Efter dagens lottning stod det klart att FC Rosengård kommer att ställas mot FC Barcelona. Kvartsfinalen kommer att spelas i 22-23 mars.

– Det är absolut ett bra lag som är tekniskt, men de passar Rosengård bra eftersom de också har tekniken.

– Det är fördel för svenskarna som har otroligt mycket rutin. Titta bara på Lotta Schelin som har vunnit Champions League tre gånger, mest av alla svenskor.

Namnet till trots är damlaget fortfarande lite av en utmanare i Champions League-världen. Men den spanska fotbollen är på gång.

– De har inte samma organisation som i Sverige och kanske inte räcker till fysiskt. Men de har mycket fotboll i sig och ger du dem utrymme kan de hitta på saker. Det kommer absolut att vara tufft eftersom det är en kvartsfinal.

I de övriga kvartsfinalerna spelar Wolfsburg mot Lyon, Fortuna Hjörring möter Manchester City och Bayern München ställs mot Paris Saint-Germain.

Om Rosengård skulle ta sig vidare till semifinal så kommer de att möta vinnaren i matchen Bayern München-PSG.

– Det är två lag som satsar och kul med Fridolina Rolfö. PSG är tekniskt bra, säger Frida Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.