Clyne räddade poäng åt Southampton

Uppdaterad
Publicerad

Nathaniel Clyne debuterade i engelska landslaget för en dryg vecka sedan. I kväll räddade högerbacken en poäng åt succélaget Southampton, som spelade 1-1 borta mot Aston Villa.

I 81:a minuten fann vänsterbacken Ryan Bertrand ytterbackskollegan Clyne, som distinkt satte 1-1. Målet var rättvist då Southampton, som sensationellt ligger tvåa i Premier League, avslutade starkt, även om det knappast var något fotbollspropaganda som publiken på Villa Park bjöds på.

Gabriel Agbonlahor sköt 1-0 till Aston Villa i 29:e minuten. Han stack på en långboll, utnyttjade en misslyckad utrusning av Southamptons målvakt Fraser Forster och rullade behärskat in bollen i mål.

Premier League 2014-2015

– Jag är missnöjd med att det bara blev en poäng, men Southampton ligger högt upp i tabellen, så vi tar denna poäng, säger Agbonlahor, vars Aston Villa ligger på 16:e plats.

Southampton blev av med flera tongivande spelare inför den här säsongen men har övertygat under nye tränaren Ronald Koemans ledning. Holländaren var dock inte nöjd efter kvällens oavgjorda match.

– Jag kom inte hit för att spela oavgjort. Jag tycker att vi hade ett tillräckligt bra lag för att vinna, men efter att ha släppt in ett mål var det svårt, säger Koeman.

Efter tolv omgångar återfinns alltså sydkustlaget på andra plats i tabellen, sex poäng efter serieledande Chelsea och två före trean Manchester City. På söndag möts Southampton och Manchester City på St Mary's i Southampton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2014-2015

Mer i ämnet