Comebackande Dahlkvist målskytt och skadad

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Dahlkvist gjorde i dag allsvensk comeback efter sin höftskada.

Då blev det en match med upp- och nergångar.

Först: Målskytt.

Sedan: Skadad igen – och sen poängförlust.

Landslagsmittfältaren Lisa Dahlkvist har haft en tuff inledning på säsongen. En höfstkada har gjort säsongsstarten spolierad. Men hon gjorde comeback i 5–1-segern mot Piteå i svenska cupen tidigare i veckan, och i dag gjorde hon sin första match från start.

Då blev det både positiva och negativa nyheter. Det positiva var att hon satte Örebros 1-0-mål en knapp kvart in i den första halvleken, när hon stötte bollen i mål förbi Piteås landslagsmålvakt efter en tilltrasslad situation efter en frispark.

Damallsvenskan 2015

– Jag hade placerat mig bra där, kommenterade hon i TV4 Sport.

Pettersson kvitterade

Det negativa: Hon tvingades byta efter den första halvleken med smärta i höften.

– Jag känner av den litegrann, säger hon till TV4 Sport.

– Det var höft/ljumske. Kanske inte exakt samma ställe som förra gången. Det är svårt att säga hur allvarligt det är, vi får se hur hon mår i morgon och så vidare, säger Örebros tränare Rickard Nilsson.

Piteås första mål

Ännu mer negativt blev det senare, då Hanna Pettersson i den 86:e minuten nickade in 1–1 superbt framspelad av Piteås norska vänsterback June Pedersen. Målet var Piteås första för säsongen, och innebar att fjolårets serietvåa Örebro får vänta på säsongens första seger.

– Det var riktigt skönt. Det var ett grymt inlägg från June, så det var bara att sätta dit pannan, säger Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet