Ronaldo i blåsväder. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Ronaldo gömde undan hundratals miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrids stora stjärna Cristiano Ronaldo har gömt undan hundratals miljoner i skatteparadis. Det visar en stor läcka enligt Der Spiegel där det handlar om reklaminkomster mellan 2009 och 2014.

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo skapar nya rubriker – men inte om fotboll. Efter att omfattande uppgifter om proffsfotbollen läckt ut påstås det att 31-åringen gömt undan flera hundra miljoner i ett skalbolag i skatteparadiset Brittiska Jungfruöarna.

18,6 miljoner dokument läckta

Det hela bygger på den läcka som sajten Football leaks flaggade för att man skulle släppa i slutet av september förra året. ”Den sport vi älskar så mycket är dessvärre rutten” skrev man då på sin hemsida. Drygt ett år senare har tyska Der Spiegel gått igenom de 18,6 miljoner dokument som utgör läckan.

I fallet Ronaldo rör det sig om reklaminkomster mellan 2009 och 2014 som förts över till ett brevlådeföretag i skatteparadiset. Även danska tidningen Politiken skriver om Ronaldo och det läckta dokumenten ska utgöra bland annat kontrakt, fakturor och e-postmeddelanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.