Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cristiano Ronaldo har presenterats för Al Nassr-publiken Foto: Bildbyrån/Al Nassr

Cristiano Ronaldo presenterad som Al-Nassr-spelare

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo är på plats i Saudiarabien

Under tisdagskvällen presenterades han i sin nya matchtröja för sina nya supportrar på hemmaarenan Mrsool Park.

– Jag är väldigt stolt, säger Ronaldo på en presskonferens.

Det är Ronaldo-feber i Saudiarabien. Inför exalterade fans presenterades storstjärnan av Al Nassr under tisdagen. Innan spelarpresentationen mötte han media för första gången.

– Jag är tacksam mot klubben för att jag får den här chansen. Inte bara för att jag får spela i den här klubben, utan att jag också får ta del av det här fantastiska landet.

”Fanns många möjligheter”

Samtidigt påpekar han att han nobbade anbud i bland annat Europa.

– Jag kan säga nu att det fanns många möjligheter i Europa, många klubbar i Brasilien, i Australien, USA och även i Portugal försökte många klubbar värva mig. Men jag gav mitt ord till den här klubben. För möjligheten att utveckla, inte bara fotbollen, utan också andra delar av det här fantastiska landet, säger han och fortsätter: 

– För mig är det en bra chans att förändra och hjälpa med min kunskap och erfarenhet. Många vet nog inte att Al-Nassr också har damfotboll och jag vill ge en annan bild av landet och fotbollen. Det var därför jag tog den här möjligheten.

Ronaldo träffade även sina nya lagkamrater innan han drog på sig den nya tröjan med nummer sju på ryggen och gick ut på planen för att höra supportrarnas jubel.

Avtalet sträcker sig till sommaren 2025, och sägs vara värt 200 miljoner euro, drygt 2,2 miljarder kronor per säsong inklusive reklamintäkter. 37-åringen kan, om tränare Rudi Garcia vill, redan debutera på torsdag när ligaettan tar sig an Al-Ta’ee.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.