Zecira Musovic under en träning med landslaget på Bosön. Foto: Bildbyrån

Målvaktstalangen: ”Det här hamnar högt på listan”

Uppdaterad
Publicerad

Trots strålande insatser i Rosengård blev Zecira Musovic inte uttagen i sommarens trupp till VM i Kanada. Men i söndagens 0-2-förlust mot Stockholms P15-lag var det 19-åringen som fick förtroendet att vakta det svenska målet – hennes första a-landslagsmatch mot annat motstånd.

– Det är jättestort, det är ju det här man tränar för och drömmer om. Det här hamnar högt på listan helt klart, säger Zecira Musovic till SVT Sport.

Landslagssamlingen på Bosön i Stockholm, den näst sista inför OS-kvalet i mars, var den första för den 19-åriga målvaktstalangen.

Damlandslaget i fotboll

Tidigare under veckan har hon spelat i interna träningsmatcher men dagens match var den första mot annat motstånd. Trots förlust med 0-2 är hon nöjd med debuten.

– Det var jättekul att få spela och att få chansen att visa upp sig. Det är alltid svårt med en ny backlinje men jag tycker att jag agerade lugnt i mitt spel.

”Två mål okej att släppa in”

Matchen spelades i 3x25 minuter och Zecira Musovic vaktade det svenska målet de två inledande halvlekarna.

– Jag släppte in båda målen, men det första var ett friläge och det andra en straff, två mål som ändå känns okej att släppa in, säger hon.

Förbundskapten Pia Sundhage är nöjd med veckan på Bosön men än finns saker att förbättra innan kvalet till OS drar i gång i mars.

– Vi testade Olivia Schoug som mittfältare och det fungerade bra. Vi behöver fortfarande jobba på att ha längre anfall och vi tappar för mycket boll, säger Sundhage.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet