Foto: TT

De Boer tror på svensk storseger i kväll

Uppdaterad
Publicerad

Nederländerna ska försöka sno playoff-platsen från Sverige.

Men tidigare landslagsspelaren Ronald De Boer är långt från optimistisk.

De Boer – som i dag tränar ungdomslag hos sin tidigare klubb Ajax – är likt många andra i Nederländerna besviken på sitt landslag.

Och medan det finns en svensk oro för att Nederländerna ska sno andraplatsen i kvalgruppen i en målskillnadshistoria tror De Boer att försprånget blir för stort efter i kväll.

VM-kval fotboll

– Det ser väldigt illa ut för Nederländerna. Jag ger oss en fem procent stor chans att kvala in till VM, säger De Boer enligt Goal.

”Måste slå Sverige 5-0 eller 6-0”

Sverige har inför kvällen sex måls bättre målskillnad än Nederländerna. Och De Boer tror att det gapet är ännu större efter kvällens matchen.

– Vi möter Vitryssland borta och det är ingen enkel match. Låt oss säga att vi vinner med 1-0 eller 2-0. Sverige spelar hemma mot Luxemburg och jag tror att de kan göra minst fyra mål. Det betyder att vi förmodligen måste slå Sverige 5-0 eller 6-0 i Amsterdam på tisdag.

– Allt är möjligt. Vi såg vad Barcelona gjorde mot PSG (förlust 0-4 i första Champions League-kvartsfinalen i fjol följt av en 6-1-seger i returmötet reds anm). Men det här nederländska landslaget är inte Barcelona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet