Ronny Deila. Foto: Bildbyrån

Deila: ”Vi såg rädda ut”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö skickade ut Celtic ur Champions League.

Efteråt var det en mycket besviken Ronny Deila.

”Det såg inte ens ut som att vi ville gå ut och spela fotboll”, säger han.

Precis som förra året fick Celtic respass ut ur Champions League i sista playoff-matchen – då var det Maribor från Slovenien, nu var det svenska Malmö FF. Ronny Deila lyckades alltså inte rå på landsmannen Åge Hareide.

– Vi såg väldigt obekväma ut med bollen. Vi såg både skrämda och rädda ut och det är en stor besvikelse, säger Deila enligt BBC.

Champions League

– Det såg inte ut som att vi ville gå ut och spela fotboll. Vi har många unga spelare som är påväg fram, men det här var en tuff läxa för oss.

Ny i rollen

Deila förändrade laget en hel del inför sin debutsäsong när han segrade i skotska Premier League, han var övertygad om att han kunde vägleda Celtic till gruppspelet i Champions League på bekostnad av de svenska mästarna. Men de gick bet på den drömmen.

– Det var en laginsats som inte var på den nivån som vi kan förvänta oss under en sådan här match. Vi måste lära oss av detta.

– Vi visste att om vi spelade på toppen av vår förmåga så hade vi en bra chans, men vi var inte ens nära.

Ändå ut i Europa

Malmö FF tuffar vidare in mot Champions League-gruppspelet och Celtic får fortsätta ut i Europa och Europa League. Där kan de skotska mästarna ställas mot bland annat Liverpool och Tottenham.

– Vi har visat att det är på Europa League-nivå vi måste konkurrera på och det är bättre än ingenting. Det är en bra tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League

Mer i ämnet