Lili Persson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lilie Persson: ”Det underlättar enormt”

Uppdaterad
Publicerad

Skadeläget för Sverige har börjat ljusna, efter första träningen i Kanada är nästan hela truppen skadefri.

”Det känns jättebra”, säger assisterande förbundskaptenen Lilie Persson till SVT Sport.

I dag genomfördes den första träningen på plats i Kanada för det svenska landslaget, som nu startar förberedelserna inför VM. Skadeläget såg inte optimalt ut för Sverige under veckorna inför avresan, men nu ser det desto bättre ut. Det bekräftar Lilie Persson för SVT Sport.

– Vi kände lite oro innan, men nu känns det jättebra, säger assisterande förbundkaptenen.

Damlandslaget i fotboll

Endast Jessica Samuelsson är i dagsläget inte fullt frisk men förväntas ha återhämtat sig från lårskada inom kort och Persson menar att förutsättningarna för en bra uppladdning finns där.

– Det underlättar för oss enormt. För oss som jobbar med det taktiska gör det att vi kan göra det utifrån olika scenarion. Är inte alla friska så kan man inte tänka riktigt så, säger Persson.

Försvarsspelet prio ett

Träningen går just nu ut mest på att skaka av sig jet-lag och återhämta sig, efter vad som för de spelarna som är utlandsproffs, varit en lång säsong. Och Persson är nöjd med förutsättningarna.

– Det är bra här för att vi har tillgång till bland annat GPS och pulsmätare. Det gör att vi kan ha koll på varje enskild individ.

När det gäller det taktiska kommer fokus inledningsvis ligga på att få ordning på försvarsspelet, som varit lite svajigt i de sista matcherna inför avresan till Kanada.

– Vi kommer först och främst jobba med försvarsspelet. Det är prio ett just nu. Vi måste hitta tillbaka till tryggheten där, säger Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet