Det har varit mycket kamp i Stockholmsderbyt. Foto: Bildbyrån

Hammarby vände 0-2 till 4-2 i derbyt

Hammarby vann derbyt mot Djurgården på den gemensamma arenan Tele2 med 4-2. Snopet för Djurgården som var det bättre laget i 34 minuter och då ledde med 2-0. Det brast för Dif-fansen och slutet blev stökigt.

– Jag är så lycklig och har jobbat så hårt och får tacka Hammarby och speciellt mina lagkamrater, säger Romulo som fick islossning i målskyttet med sitt hattrick tolkad via ledaren Pablo Pinones Arce till C More.

Hammarby fullbordade en vändning mot Djurgården på Tele2. I början av andra halvlek sköt en frispelad Romulo 3-2 och laget hade vänt ett 0-2-underläge. Jacob Une Larsson kastade sig fram för att bryta bollbanan men touchade bara bollen och Romulo hade en gata att löpa på mot målet.

4-2 sköt han distinkt i en kontring, fint framspelad av den brasilianske landsmannen Alex.

Det var dock till en början ingenting som tydde på att det skulle bli Hammarbys och Romulos kväll. Snarare verkade det som om Djurgården var på väg att jaga iväg derbyspöket mot Hammarby som man inte besegrat i åtta raka matcher – trots Isakssons skada.

Redan efter 2.10 gjorde Kevin Walker 1-0 för Djurgården. Han snappade upp ett skott från Michael Olunga och sköt fri bollen i mål.

Efter en dryg halvtimme nickade Mathias Ranegie in 2-0 för Dif efter hörna. Då var det karnevalsstämning i Dif-leden. Men högsta formen av lycka skulle sluta i djupaste mörker.

”En av de värsta förlusterna i min karriär”

– Det är en av de värsta förlusterna i min karriär. Jag vet inte vad det är med vår trupp, vi har dem första 35, men det är något i derbyna. Vi ska inte släppa in fyra mål mot det där laget, alla är tveksamma. Det är signumet i derbyna att vi släpper in enkla mål när vi totalt fallerar, en kollektiv kollaps, funderar Ranegie.

Medan Dif-fansen ännu firade Ranegies 2-0-mål knorrade Romulo in 1-2 för Bajen via Kenneth Höies fingertoppar efter ett fint samarbete med Erik Israelsson. Bara sju minuter senare drog Arnor Smarason in 2-2 på volley efter en frispark och Hammarby var helt plötsligt med i matchen, vilket inget tydde på fram till 1-2-reduceringen.

Slutet blev stökigt med uppretade Dif-fans och matchen avbröts i en halvtimme.