Olungas galna målform – sänkte Malmö

Fem mål på fem matcher. Då slog ”Ingenjören” till igen. I dag petade Michael Olunga ner Malmö FF från serieledningen med två mål i Djurgårdens 3-1-seger. ”Det är inte lätt att komma från Afrika till Sverige och spela bra, säger han till C More.

På nytt avgjorde Michael Olunga för Djurgården. Mot Malmö FF tog de tre blytunga poäng, efter två mål av kenyanen.

– Som anfallare måste man jobba hårt, och göra mål ibland är viktigt för självförtroendet. Jag vill tacka laget och Gud för att att jag fick möjligheten till det här. Det är inte lätt att komma från Afrika till Sverige och spela bra.

– Laget gjorde sitt bästa, vi visste att vi behövde tre poäng, vill inte svika fansen. Alla gjorde verkligen sitt yttersta.

Fick kontrakt efter stark försäsong

Michael ”Ingenjören” Olunga kom till Djurgården i början av året. ”En fysisk tekniker både på och utanför planen som kommer hit för ett längre provspel i Djurgården med förhoppning om ett kontrakt”, skrev klubben på sin hemsida.

21-åringen spelade till sig ett kontrakt efter flera starka insatser under försäsongen, bland annat gjorde han ett vackert mål mot norska Ålesund med ett skott rakt upp i krysset.

Och nu ser kenyanen ut att bli Djurgårdens räddning den här säsongen. Med en ny tränare, och efter att Sam Johson lämnat klubben, har Olunga fått en nyckelroll i anfallet. Och fått klubben att lyfta från bottenstriden.

Från att ha gjort noll mål så sent som i augusti har han sedan gjort mål i varje match.

Ikväll kom mål nummer sex och sju.

Smakstart gav Dif mod

Djurgården fick en riktig drömstart. På frispark, via Anton Tinnerholm, satte Magnus Eriksson 1-0 efter sju minuter. Nio minuter senare var det dags igen. Michael Olunga gjorde sitt sjätte mål på lika många matcher efter att ha blivit helt fri med Johan Wiland i Malmömålet.

Svaret lät inte vänta på sig. Malmös Magnus Wolff Eikrem höll sig framme och placerade in reduceringen i bortre hörnet.

Men då var inte Olunga klar. I den 60:e minuten klippte han till och avgjorde matchen med ett vristskott i vänstra hörnet.