DIREKT: Tyskland-Italien 1-2

Följ matchen minut för minut (avspark 20.45):

95 min SLUT Italien är i EM-final efter 2-1 mot Tyskland! Det blev lite dramatiskt sista minuterna, men på det stora hela hade Italien bra koll på matchen. Stor matchhjäte för Italien blev Mario Balotelli, som med två mål säkrade segern för Italien.

Efter slutsignalen firar de italienska spelarna segern med ringdans efter att de tackat fansen för stödet. Segern är en stor taktiskt triumf för förbundskaptenen Prandelli. Tyskland fick aldrig igång sitt eget spel, mycket på grund av Italiens höga press och smarta kontringsspel. Nu väntar EM-final på söndag för Italien, mot Spanien.

Fotbolls-EM 2012

Njut av Balotellis 1-0 här & och 2-0 här. Mer om matchen kommer under kvällen på sajten.

94 min Blir det en sista chans för Tyskland? Frispark nu, alla flyttas upp. Frisparken blir kort, domaren för pipan mot munnen blåser av.

93 min Tyskland satsar nu allt framåt.

92 min MÅL! Tyskland reducerar på straff genom Mesut Özil. Han är säker från straffpunkten.

92 min STRAFFSPARK Tyskland får straffspark, sen bollen tagit på handen på en italiensk försvarare.

91 min Fyra minuter tilläggstid är annonserad.

91 min Tysklands målvakt Neuer följer med upp i anfallen nu.

90 min Jätteläge för Tyskland. Efter kalabalik i straffområdet får Hummels bollen, men skottet är svagt och Buffon lyckas rädda med hjälp av försvarare.

88 min Tyskland ser allt mer uppgivet ut. Italienska fansen öser nu på på läktarna.

85 min Stressad Kroos får bollen utanför straffområdet och skjuter sedan högt över.

83 min BORTDÖMT MÅL Ytterbacken Balzaretti får yta i straffområdet och slår in bollen – men målet döms bort för offside. Kaos nu i det tyska försvaret.

82 min Di Natale blir fri från halva plan efter misslyckad offsidefälla. Anfallaren slarvar dock bort jätteläget med ett dåligt avslut.

80 min Kroos får bollen på en retur, men bollen studsar upp och skottet går högt över.

79 min Inhopparen Diamanti på väg igenom, men halkar och chansen rinner ut i sanden.

76 min Snabb spelvändning från Italien. Marchisio får nytt farligt läge, men återigen smiter hans avslut utanför stolpen. Nära.

75 min Klose sparkar in bollen i straffområdet, Reus går upp i en duell med målvakten Buffon, men är chanslös där. Italien håller undan.

73 min Målvakten Neuer är ute och cyklar efter en bakåtpass. Han tappar sånär bollen till en italiensk anfallare.

71 min Tyskland gör ett nytt byte. Offensiva mittfältaren Thomas Müller kommer in. Ut går högerbacken Jerome Boateng. Nu satsar Tyskland allt framåt.

69 min Balotelli går ut. In kommer Antonio Di Natale, Udinese-anfallaren. Balotelli kan minst sagt vara nöjd med sin match – två mycket fina mål.

68 min Balotelli tycks ha kramp. Han får nu hjälp nere på planen av det italienska läkarteamet.

67 min Marchisio kommer fram i djupet, och från ett väldigt bra läge skjuter han tätt utanför Neuners stolpe. Italien nära att punktera matchen där.

66 min Inhopparen Diamanti försöker placera in ett långskott bakom Neuer, som står en bit ut. Den tyske målvakten är dock med på noterna.

65 min Tyskland ser taget ut av stundens allvar. Dessutom gör Italien en kanoninsats defensivt. Två tyska mål som krävs för förlängning känns just nu väldigt avlägset.

64 min Italien gör ett byte. Ut går Riccardo Montolivo och han ersätts av Thiago Motta, en betydligt defensivare mittfältare. Nu är det bevaka ledningen som gäller för Italien.

62 min Nära för Tyskland. Reus frispark är hård och välplacerad, men Buffon räddar bollen med hjälp av ribban.

61 min Bra frisparksläge för Tyskland sedan Bonucci fällt Kroos.

60 min Mario Balotelli jagar ett tredje mål. Anfallaren skjuter från kanten av straffområdet, några meter utanför Neuners stolpe.

57 min Där kommer bytet. Ut går Antonio Cassano, in kommer Alessandro Diamanti (som satte avgörande straffen mot England).

56 min Hörna Tyskland. Rensas bort av Marchisio. Italien förbereder ett byte. Diamanti ska in.

55 min Özil kommer runt på kanten och hittar in till Khedira. Men det italienska försvaret är snabbt på Khedira som inte kommer till avslut.

53 min De många tyska fansen på plats gör sitt bästa för att bära fram laget, som desperat jagar en kvittering.

49 min Jättechans för Tyskland. Kroos hittar fram till Lahm, som löper in i straffområdet. Lahm skjuter direkt och bollen passerar tätt över ribban.

48 min Reus börjar bra – dribblar sig in i Italiens straffområde och drar till. Får dock dålig bollträff och Buffon kan enkelt rädda. Bra läge.

46 min Tyskland gör två byten i paus. In med Marco Reus, som ersätter bleka Lukas Podolski. Dessutom har Miroslav Klose kommit in på topp i stället för Mario Gomez.

45 min – HALVTID Italien har skapat sig ett kanonläge att ta sig till EM-finalen mot Spanien. Balotelli har visat alla tvivlare att han förtjänar sin plats i startelvan efter två fina mål. 2-0-målet i 36:e minuten var ett av EM:s finaste. Fri mot Neuner valde han att gå på kraft och dunka upp bollen i krysset – helt otagbart. Blir det här Tysklands första förlust på 16 tävlingsmatcher? Mycket pekar på det.

Här kan du se Balotellis 1-0-mål & här kan du se galna avslutet i 2-0-målet.

Tyskland hade två riktigt farliga chanser i första halvlek. Hörnan inledningsvis, och Buffons utboxning på Barzagli.

41 min Italiens Cassano har tagit sig upp efter att ha legat på gräset i smärtor några minuter. Han verkar kunna spela vidare.

38 min Vilken halvlek Italien gör, och vilka avslut från Mario Balotelli. Enda smolket i glädjebägaren är att Balotelli vid målfirandet drog av sig tröjan (och spände musklerna) och tilldelades ett helt onödigt gult kort. Traditionsenligt ser Balotelli fly förbannad ut efter sitt mål – inget leende här inte.

36 min MÅL! Italien gör 2-0. Återigen Mario Balotelli. Anfallaren blir helt fri efter en precis långboll från Montolivo. Fri mot Neuer dunkar han in bollen i nättaket. Tyskland går helt bort sig i försvaret, återigen.

35 min Khedira får på ett stenhårt volleyskott utifrån straffområdet. Buffon gör en kanonräddning. Hörnan blir resultatlös.

33 min Boateng slår ett bra inlägg. Balzaretti hinner rensa precis framför en framstormande Lukas Podolski. Farligt.

30 min Tyskland har problem med att få grepp om Italien, som pressar högt. Det är verkligen som Cesare Prandelli sa inför mathen, att Italien skulle spela sitt eget offensiva spel, och inte backa hem. Modigt, men orkar de verkligen i 90 minuter?

27 min Gomez plockar ner ett inlägg, hittar tillbaka till Özil som skjuter direkt. Skottet saknar riktig fart och Buffon kan enkelt rädda. Bra läge för Tyskland.

22 min Skönt för Balotelli, som hade en sanslös misskavalkad senast mot England. Målet är hans andra spelmål i turneringen (satte även en straff i straffsparksläggningen mot England).

20 min MÅL! Italien gör 1-0 genom Mario Balotelli. Anfallsstjärnan nickar in ett precist inlägg från Antonio Cassano. Cassano gör ett fenomenalt förarbete – lurar bort Hummels fullständigt med en snabb vändning innan inlägget.

18 min Även Cassano testar Neuer från distans. Detta skott är något högre, men Neuer har koll hela vägen.

17 min Riccardo Montolivo drar på från distans. Neuner räddar med viss möda.

13 min Kroos testar Buffon från distans. Buffon vågar inte hålla det hårda skottet utan boxar bort bollen. Tyskland ligger på nu.

12 min Jättechans för Tyskland. Khedira hittar ut till Boateng, som skickar in bollen i straffområdet. Buffon boxar bollen på mittbacken Barzagli, och den studsar ut till hörna. Väldigt nära igen.

10 min Özil försöker hitta fram till Gomez i djupled, men Italiens backar är med.

8 min Italien försöker lugna ner spelet. De Rossi görs ner på mitten av Tysklands Lukas Podolski.

5 min Hörnan blir hyperfarlig. Hummels får en fot på bollen, men Pirlo räddar på mållinjen.

5 min Hörna Tyskland.

3 min Spelet avvaktande inledningsvis. Balotelli går i djupet men bollen är för hård och Neuner plockar upp den.

20.45 AVSPARK Italien tar avsparken. Matchen är i gång!

Tyskland XI: Neuer; Boateng Hummels Badstuber Lahm; Khedira Schweinsteiger – Kroos Özil Podolski – Gomez.

Italien IX: Buffon; Balzaretti-Barzagli-Bonucci-Chiellini; Marchisio-Pirlo-De Rossi; Montolivo; Cassano-Balotelli.

20.41 Lagen är nu inne på Nationalstadion i Warszawa. Nationalsångerna ljuder inför taggade spelare och en taggad publik.

20.39 Italien får hoppas på att Mario Balotelli har bättre skärpa i avsluten idag än senast mot England. Här har ni ett utdrag av hans missar senast.

20.35 Kul detalj: Riccardo Montolivo i Italien spelar i kväll med en tysk flagga på fotbollsskorna. Han gör det som en hyllning till sin tyska mamma.

20.32 Kan Pirlo återigen bjuda på den fotbollskonst som han visade upp mot England? Tysklands förbundskapten Löw har inför kvällens match hyllat mittfältaren, som fått ”en renässans” enligt Löw. Självförtroendet är i alla fall på topp hos Pirlo. På en presskonferens i tisdags sa han att Tyskland var rädda för att möta Italien. ”De vill till varje pris undvika ett nytt 2006”, sa Pirlo då.

20.20 Lite info om 22-årige Kroos, som överraskande får chansen: han har varit inhoppare i tre EM-matcher. Sammanlagt har han inte spelat mer än drygt 20 minuter i turneringen. Att Löw satsar på Kroos kan bero på att Kroos kan hjälpa till i det defensiva arbetet och få kontroll på Andrea Pirlo på Italiens mittfält.

20.15 Även Italien har kanonform. Under Cesare Prandelli har laget nio vinster, fem kryss och noll förluster i tävlingsmatcher. Tio av matcherna har laget hållit nollan. Givetvis mycket tack vare Buffon – som får en nyckelroll i kväll igen.

20.11 Knappt 35 minuter till avspark i Warszawa. Återstår att se om det blir som Michel Platini, ordförande i Uefa, spådde inför EM: Spanien och Tyskland i final – eller om Italien återigen kan övertyga tvivlarna och slå ur underläge.

20.09 Tysklands form är extrem bra enligt statistiken – faktiskt bäst genom tiderna. Laget har nu 15 raka segrar i tävlingsmatcher (senaste förlusten var mot Spanien i VM-semin 2010).

20.04 Intressant statistik: Italien har aldrig förlorat mot Tyskland i en mästerskapsmatch. Räknar man från VM 1962 (med Västtyskland) till idag har lagen mött varandra i mästerskap sju gånger. Fyra matcher har slutat lika, tre har slutat med Italienska segrar. Senaste mästerskapsmatchen mellan lagen minns nog de flesta: VM 2006 i Tyskland. Den matchen slutade 2-0 till Italienen mål i förlängningen genom Fabio Grosso respektive Alessandro Del Piero.

19.53 Två klubblag dominerar i kväll; sex startspelare i Italien kommer från Juventus, och sju spelare i Tyskland kommer från Bayern München.

19.49 Tyska startelvan: Neuer; Boateng Hummels Badstuber Lahm; Khedira Schweinsteiger – Kroos Özil Podolski – Gomez. Det blir alltså Mario Gomez som får chansen igen på topp. Överraskande får Toni Kroos spela i stället för Thomas Müller. Förbundskapten Löw fortsätter alltså att snurra runt i startelvan.

19.42 Nu har den Italienska startelvan kommit:  Buffon; Balzaretti-Barzagli-Bonucci-Chiellini; Marchisio-Pirlo-De Rossi; Montolivo; Cassano-Balotelli.  Att notera alltså att Chiellini är tillbaka i laget, och att De Rossi, som fick gå ut mot England, spelar. Chiellini går in som vänsterback, Balzaretti flyttar över till höger (där skadade högerbackarna Abate och Maggio saknas).

19.33 Välkomna till kvällens liverapportering. Vi väntar på de officiella startelvorna som släpps 19.45. I Tyskland spekuleras det i om Miroslav Klose ska få chansen på topp i stället för centertanken Mario Gomez. I Italien säger sig viktiga backen Giorgio Chiellini vara redo för spel, men vi får se om förbundskaptenen Prandelli vågar satsa på honom efter skadeproblemen.