Tre mål i baken.

Efter tre distansskott.

Häckens sikte sänkte Kalmar i dag.

Häcken vann med 3–2 borta mot Kalmar. De gjorde det efter tre distansskott.

Det första, som kom i den 20:e minuten och innebar 1–1, får Kalmars målvakt Ole Söderberg ta på sig. Simon Gustafsson sköt från cirka 20 meter och bollen studsade i marken och ställde målisen.

Allsvenskan 2014

Jämn match

De två andra målen var svårare att göra något åt. Samme Gustafsson gjorde 2–1 då han oattackerad fick gå långt och sikta in sig.

3–1 gjorde Alexander Jeremejeff med ett snyggt direktskott i närheten av krysset.

– Jag får en bra träff upp i första. Skönt, säger han till C More.

Sett över 90 minuter var matchen jämn. Lagen hade ungefär lika mycket av spelet men Häcken var effektivare.

– Vi har några bra lägen och får inte dit den. De gör tre mål utanför straffområdet. Jag tycker att vi har bra koll på dem, men de är effektiva och har bra avslut, säger Kalmars tränare Hans Eklund till C More.

– Det är tungt. Vi gör en bra insats viljemässigt.

Nära Blåvitt och AIK

Segern gör att Häcken befäster sin femteplats i tabellen. Laget har endast en poäng mindre än IFK Göteborg och AIK som dock har en match mer spelad.

– Vi vill vara med där uppe. Vi dominerar de flesta matcherna. Klart att Häcken ska vara med där uppe, säger Jeremejeff.

Kalmar ligger sjua, utan att ha speciellt mycket att spela om under säsongsavslutningen.