Division 1-laget nära sno poäng

Uppdaterad
Publicerad

Ettmålsförlust mot allsvenska Gefle.

Och ettmålsförlust i dag mot allsvenska Örebro.

Dalkurd fortsätter pressa högstaliga-lagen – men utan poängutdelning.

Mitt under den spännande femmilen i skid-VM i Falun utmanade division 1-laget Dalkurd gästande Örebro i en annan del av Dalarna. Närkelaget, som blev sexa i allsvenskan förra säsongen, segrade men bara med 1–0 i snöyran på Domnarsvallen.

– Vi vinner, och det är bra. Dalkurd ska ha en eloge, de spelar bra fotboll. Vi gjorde många misstag, men seger och det är allt det går ut på, säger Örebromittfältaren Nordin Gerzic efteråt.

Svenska Cupen

Det enda målet i gruppspelsmatchen i Svenska cupen gjorde anfallaren Marcus Pode. Några minuter före halvtidsvilan tog han emot en passning i straffområdet och sköt behärskat mellan på benen på en utrusande målvakt.

Nu väntar en avgörande drabbning mot Gefle i kampen om gruppsegern och avancemang till slutspel. Örebro har fyra poäng, Gefle sex. Och Örebro måste vinna för att gå vidare, medan oavgjort räcker för den allsvenska konkurrenten.

– Gefle kommer vi att vinna mot, säger Nordin Gerzic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet