Division 3-spelare i A-landslaget

Uppdaterad
Publicerad

När Sverige i morgon ställs mot Bosnien-Hercegovina finns Amna Lihovic i den bosniska truppen – Lihovic som vanligtsvis spelar i Göteborgs DFF i division tre. – Det här är nåt jag verkligen ville, säger Lihovic till SVT Sport.

– Det blir såklart en häftig upplevelse att gå in framför vänner och familj på min hemmaplan, säger blott 17-åriga Lihovic till SVT Sport.

Att bli uttagen till landslaget kom väldigt oväntat – hon hade nämligen redan köpt biljett för att gå och se matchen, enligt Expressen.

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

– Jag var i klassrummet när jag fick reda på det och jag väntade lite på det, det va jättenervöst.

”Asllani är en av mina idoler”

Lihovic gjorde landslagsdebut mot Färöarna i augusti och har tidigare både representerat Bosniens och Sveriges ungdomslandslag.

Nu ställs den unga Göteborgsspelaren mot svenska världsspelare och favoriten är Kosovare Asllani.

– Asllani är en av mina idoler så det är jättestort att möta henne. Sen är det ju kul att möta Nilla Fischer och Lotta Schelin så klart.

Kommer du att snurra upp dem?

– Ja, det hoppas jag, men det är ju inte så lätt, skrattar Lihovic.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

Mer i ämnet