Lincoln-jubel efter segern. Foto: Bildbyrån

Division 5-lag slog ut Burnley i FA-cupen

En av tidernas största skrällar i FA-cupen svarade femtedivisionslaget Lincoln City för. Genom ett mål i den 89:e minuten besegrades Premier League-laget Burnley med 1–0.

Lincoln är 89 placeringar bakom Burnley i den engelska fotbollen.

Försvararen Sean Raggett blev matchhjälte när han nickade in segermålet efter en hörna.

Lincoln är det första amatörlaget att gå till kvartsfinal i FA-cupen sedan Queens Park Rangers 1914.

Lördagens andra skräll stod Millwall för.

Omspel väntar för Manchester City

Klubben, som till vardags spelar i tredje divisionen, är vidare i cupen efter 1–0 hemma mot Leicester. Med Shaun Cummings mål, försvararen avgjorde på tilläggstid, har Millwall därmed bland annat tagit sig förbi Bournemouth, Watford – och nu alltså även Leicester.

Cristhian Stuani räddade Middlesbrough i hemmamötet med Oxford. Premier League-klubben tappade 2–0 till 2–2 – och det var först i 86:e minuten som Stuani säkrade fortsatt spel i FA-cupen.

För Manchester City väntar omspel då mötet med Huddersfield blev mållöst.