Djurgårdens Kebba Ceesay och Kim Källström får leta vidare efter formen inför allsvenska premiären efter 1-1 mot Brommapojkarna och uttåg ur svenska cupen. Foto: Bildbyrån

Djurgården utslaget efter nytt fiasko

Tunga trenden verkar inte vilja ta slut för Djurgården. Under måndagen kryssade laget mot superettannykomlingen Brommapojkarna på Tele 2 Arena. Det innebär att laget är utslaget ur svenska cupen – efter en poäng mot två superettanlag.

– Vi för matchen i stora delar och har ett bra tryck, men vi har lite att jobba med i båda straffområdena. Det krävs lite mer av oss om vi vill ha en härlig säsong. Vi skapar dock chanser och har två i virket, så det känns lite orättvist, säger Dif-mittfältaren Kim Källström till C More.

Djurgården följde upp förra veckans förlust mot Degerfors med liknande spel mot Brommapojkarna. Det var med en svag offensiv.  Laget hade svårt att ta sig igenom ett lågt sittande motståndarförsvar, vilket gjorde att de fullkaratiga målchanserna uteblev.

DIF-försvaret fortsätter läcka

Inte nog med att offensiven brast, så fortsatte det att läcka bakåt. BP tog sig ofta runt på kanterna och skapade problem för allsvenska laget. I den 41:e minuten kom också matchens första mål. Anfallaren Luca Gerbino Polo höll sig framme på en retur och nickade in bollen i mål från nära håll efter en reflexräddning från Andreas Isaksson.

– Det var en katastrof. De hade inställning och attityd, medan vi slarvade för mycket i anfallsspelet och skapade inte speciellt mycket. Brommapojkarna dikterade villkoren, säger Dif-tränaren Özcan Melkemichel till C More.

Vild jakt efter ledningsmål

I andra halvlek blev det bättre för Djurgården. Laget radade upp chans efter chans och i den 53:e minuten målade Kerim Mrabti. Den skadedrabbade mittfältaren tog vara på en passning i djupled och var kylig framför mål.

Därefter fortsatte jakten efter ett ledningsmål. Othman El Kabir sköt tätt utanför efter hörna, medan Jonathan Augustinsson prickade ribban från nära håll. Turen fanns inte på Djurgårdens sida den här kvällen.

– Jag är ganska nöjd. Vi visste att det skulle bli en tuff match, men i efterhand är jag lite missnöjd eftersom att vi hade de flesta och bästa chanserna, säger BP-tränaren Olof Mellberg till C More.

Djurgården ställs på lördag mot Helsingborg i en betydelselös match, då båda lagen redan är utslagna ur turneringen. För Bormmapojkarna väntar en gruppfinal mot Degerfors om avancemang till kvartsfinal.