Hedvig Lindahl lämnar Djurgården. Foto: Bildbyrån/TT

Djurgården och Hedvig Lindahl bryter kontraktet i förtid

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl kom som ett stort nyförvärv till Djurgården 2022.

Nu bryter parterna kontraktet i förtid.

– Jag är tacksam för många lärdomar och nya kontakter, samt för alla som stöttat laget och mig under den här tiden, säger hon på klubbens hemsida.

Sommaren 2022 kom landslagsmålvakten Hedvig Lindahl till Djurgården som ett stort meriterat nyförvärv. Men tiden i Djurgården har inte varit felfri. Målvakten har blandat dåliga insatser med olika citat som supportrarna har vänt sig emot. Lindahl kom nyligen tillbaka från en skada, men nu har klubben och målvakten bestämt sig för att bryta avtalet.

– Hedvig kom till oss med mängder av erfarenhet och ledaregenskaper från sina år i internationell fotboll som har varit värdefulla för oss. Nu har vi dock enats om att bryta kontraktet. Jag vill tacka Hedvig för hennes tid i Djurgården, och önska henne lycka till framöver, säger sportchef Jean Balawo på Djurgårdens hemsida.

Men 40-åringen kommer inte att lägga skorna på hyllan än.

– Det återstår att se, men just nu försöker jag hålla igång och träna.  Jag är redo om det finns någon klubb som behöver en målvakt och ser ett värde i mig. Det är klart man vill kontrollera sitt avslut om man kan. Men jag vet att jag inte står och faller med det, säger hon till Aftonbladet.

Lindahl har representerat klubbar som Chelsea, Atletico Madrid och Wolfsburg samtidigt som hon i många år var given mellan stolparna i landslaget med 189 landskamper. Hon har två OS-silver och två VM-brons.

ARKIV: Varför är inte Hedvig Lindahl utttagen till VM?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.