Djurgården nollade nykomlingarna

Uppdaterad
Publicerad

Förre Östersundspelaren Seon-Min Moon sänkte sin gamla klubb när Djurgården vann med klara 3–0.

Inför matchen var Östersundstränarna oroliga för sin gamle spelare, Seon-Min Moon.

– Ger vi Moon utrymme så kan han döda oss ikväll. Han är nästan som vår egen spelare men nu är han med i motståndarlaget och vi måste ha koll på honom, sa Östersunds assisterande tränare Billy Reid innan matchen till klubbens hemsida.

Reid fick rätt. Det var Seon Min Moon som öppnade målskyttet genom att panga in bollen efter en hörnvariant i den 17:ee minuten. Och bara minuten senare så var Moon framme igen – när matchen avgjordes.

Moon var i offsideläge men undvek bollen, vilket gav den notoriske målskytten Sam Johnson läge att skjuta in 2–0, en mardrömsminut Östersund aldrig hämtade sig i från. 

I andra halvlek låg Östersund på och hade ett par bra chanser, men kvällen var inte deras. I stället fick Mathias Ranégie göra sitt första spelmål för säsongen, när han satte bollen i krysset på ett vackert vristskott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.