Foto: Bildbyrån

Djurgården vill bryta dystra sviten

Uppdaterad
Publicerad

Noll poäng och noll gjorda mål efter EM-uppehållet. I kvällens hemmamöte med Gif Sundsvall jagar Djurgården sina första poäng sedan 22 maj. ”Förväntar oss en jämn och tuff match”, säger tränaren Pelle Olsson.

Det är två formsvaga lag som ställs på mattan på Tele2 Arena under måndagkvällen och som är på jakt för att vända den negativa trenden. Djurgården, med två 0–1–förluster efter EM-uppehållet mot J-Södra och Norrköping ställs mot Sundsvall som förlorat mot Göteborg och Helsingborg.

– Vi behöver ha farten med oss in hela vägen i anfallen, det är det som är viktigast, att vi verkligen har flera löpningar in bakom motståndarnas backlinje. Det kommer att leda till fler heta situationer, säger tränaren Pelle Olsson till klubbens hemsida inför mötet.

”Finns likheter mellan oss och dem”

Djurgården, för tillfället på 13:e plats i tabellen, placeringen ovanför kvalplats nedåt, ställs mot Sundsvall på en åttondeplats, fyra poäng upp.

– Sundsvall försöker att byggga upp sitt spel metodiskt och är ganska tydliga i sin anfallsuppbyggnad. Det finns likheter mellan oss och dem i vissa delar i anfallsspelet. De har ett bra passningsspel och vi förväntar oss en jämn och tuff match, säger Olsson.

Djurgården har förutom de tre raka förlusterna även förlorat sex av de sju senaste allsvenska matcherna. Det i sin tur har satt en allt tyngre press på huvudtränaren som förra månaden förlängde sitt kontrakt med klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.