Othman El Kabir är klar för Djurgården. Infälld bild: Bosse Andersson. Foto: Bildbyrån

Djurgården värvar El Kabir

Uppdaterad
Publicerad

En pålitlig poängmaskin i superettan. Nu tar Othman El Kabir, bror till Moestafa, nästa kliv och är klar för Djurgården. ”Hos oss kommer han kunna fortsätta att utvecklas och gå vidare till spel ute i Europa”, säger sportchefen Bosse Andersson till klubbens hemsida.

I superettan är han en av de mer profilstarka spelarna och har varit starkt bidragande till att Athletic FC United just nu parkerar på en andraplats i tabellen.

– Othman har haft en väldigt bra utveckling hos AFC i Superettan och varit starkt bidragande till lagets framgångar, säger Andersson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det är en väldigt skicklig fotbollsspelare som under säsongen utvecklats till en av superettans mest spännande spelare.

Under den gångna säsongen har 24-åringen – fyller 25 på söndag – gjort sex mål och sju framspelningar på 15 matcher.

– Jag har följt Djurgården och sett hur spelare i föreningen utvecklats och kommit vidare utomlands och jag ser fram emot att få komma ut till Kaknäs och träna med Pelle Olsson, Anders Johansson och spelarna, säger han.

Kontraktstiden är 3,5 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.