Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jacob Une Larssons tankar om Djurgårdens Europadrömmar. Foto: Bildbyrån

Djurgårdens drömmar om Europaspel 2024 börjar försvinna: ”Vi är lite norr om Östersund”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården förlorade ännu ett derby mot AIK på Friends Arena.

Nu menar spelarna själva och vissa ur ledningen att Europaplatserna är så gott som bortblåsta.

– Det är självklart att det känns som att vi är lite norr om Östersund för att komma ner mot Europaspel, säger en besviken Bosse Andersson till SVT Sport.

Efter derbyförlusten mot AIK under söndagen har Djurgården nu två raka förluster och drömmen om att ta en av Europaplatserna börjar sakta men säkert sina bort.

– Ja det ser mörkt ut kan man lugnt säga men sedan finns det ju fler vägar via cupen och så där. Men vi får bara se till och göra vårt allra bästa nu i de här sista matcherna och se hur långt det räcker, säger Jacob Une Larsson till SVT Sport.

Lagkapten Magnus Eriksson fyller i.

– Jag har inte tittat så mycket på tabellen men det är klart, fortsätter vi att förlora fotbollsmatcher och förlorar vi så här mot ett lag som ligger trea från slutet så är det klart att det blir svårt.

Sportchef Bosse Andersson menar att man hela tiden haft allt i sina egna händer sedan uttåget i Europa mot FC Luzern, där man där och då hade elva matcher kvar att spela om i allsvenskan.

– Vi har alla möjligheter till att vinna varje match om vi går in med en bra attityd och bra inställning men det gjorde vi inte mot AIK eller Värnamo. Vi kan inte förlita oss på andra resultat, vi måste göra det själva och sedan om det räcker till Europa eller inte är en annan sak. Men det är självklart att det känns som att vi är lite norr om Östersund för att komma ner mot Europaspel, säger han.

SE ÄVEN: Bosse Andersson sågar egna laget: ”Skämskudde på”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Bosse Anderssons stora kritik mot laget. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.