Dortmund kritiserar UEFA: ”Kommer inte glömma det”

Uppdaterad
Publicerad

Borussia Dortmund förlorade i onsdags med 3-2 mot Monaco. Matchen hade skjutits upp en dag efter exlosioner vid spelarbussen. Klubbens tränare Thomas Tuchel är besviken över att matchen inte senarelades.

– Det är ett beslut som är taget i Schweiz, som påverkar oss direkt. Vi kommer inte glömma det. Det är en väldigt dålig känsla, säger han efter matchen

Uefa valde – efter explosionerna vid Dortmunds spelarbuss inför Champions League-kvartsfinalen – att skjuta upp matchen från tisdagen till onsdagen. Det irriterade Dortmund-tränaren. Han menar att laget inte var tillräckligt förberett för att gå ut till match – bara en dag efter misstänkta terrordådet.

– Vi blev inte tillfrågade. Vi informerades via sms att beslutet var fattat av Uefa. Det känns inte bra att man, över våra huvuden, fattar beslut som berör oss. Det påverkade oss i högsta grad, säger Dortmund-tränaren Thomas Tuchel.

”Måste bearbeta händelsen”

Tuchel menar att de behövde mer tid på sig att bearbeta matchen.

– Alla måste bearbeta händelsen. Tankarna kommer fortsätta cirkulera. Tiden läker sår, men fråga mig närmare matchen nästa vecka om vi är redo, säger Tuchel.

Uefa försvarar sig i sin tur med att det var i kontakt med alla inblandade parter i frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.