Foto: C More

Dramatisk 0-0-match på Borås Arena

Uppdaterad
Publicerad

I 91:a minuten skrek de tillresta blåvita supportrarna på straff när May Mahlangu gick ner i straffområdet. Stefan Johannesson vinkade avvärjande.

-Svårt. Hade givetvis önskat en straff, sa IFK:s Mikael Stahre om situationen.

Men dramat på Borås Arena slutade mållöst mellan Elfsborg och IFK Göteborg efter en match med mängder av chanser åt båda hållen, speciellt på slutet då spelarna var riktigt trötta och stora ytor skapades.

Allsvenskan 2014

-Vi gör en ganska bra match. Det var två bra lag, sa Stahre till C More.

Gästerna hade bra tryck i första halvlek.  Elfsborg som vanligtvis brukar ha kontroll över mittfältet, speciellt hemma i Borås, fick jaga boll mest hela tiden. Våg på våg kom IFK mot Stuhr Ellegaard men målen kom inte. Lasse Vibe var giftig som vanligt men inte tillräckligt i de avgörande lägena.

-Vi blev långa, vi spelade in bollen i deras press och blev av med den, sa Johan Larsson själv om det egena lagets jagande i första halvlek.

I andra halvlek tog Elfsborg tag i det och Göteborg tröttnade en aning. Då kom också hemmalagets möjligheter att göra mål. Men även hos de gula saknades flytet och det där sista.

Elfsborgsanfallaren Viktor Prodell borde ha gjort minst ett mål, men båda hans jättelägen försvann i tomma intet. Sören Rieks i bortalaget hade också två bra möjligheter som kunde ha blivit mål.

-Båda lagen hade varsin halvlek. IFK den första och vi den andra, sade Elfsborgs lagkapten Johan Larsson. Jag är besviken på resultatet. På hemmaplan ska vi alltid ta tre poäng, oavsett vilka vi möter i allsvenskan.

–Idag så ville det sig inte. Mycket hawaii och lite oorganiserat spel, sa Johan Larsson det egna laget insats.

Elfsborg är fortfarande trea i tabellen, med Blåvitt fyra poäng bakom. Tabelltvåan AIK, som spelar på måndag kväll, är fortfarande inom räckhåll. Det är de tre topplatserna som ger Europaspel nästa säsong. Lasse Vibe var trots allt nöjd med en poäng på bortaplan.

-Viktigast var att vi inte förlorade och tappade motivationen. Det hade varit sju poäng upp till Elfsborg om vi hade förlorat. Det hade varit jättejobbigt. Nu är det okej i stället. Vi kan hinna ikapp dem, sa Lasse Vibe.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet