Foto: TT Nyhetsbyrån

Drömmen lever för Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF bortabesegrade lettiska Ventspils.

Och får kvala vidare i Champions League.

– Vi vinner matchen och det är det viktigaste, säger MFF-tränaren Åge Hareide till SVT Sport.

På hemmaplan blev det första mötet i Champions league-kvalets andra omgång mot Ventspils mållöst för Malmö, inte allt för imponerande av regerande svenska mästaren.

Men kvällens retur i lettiska hamnstaden slutade desto bättre för MFF.  1–0-seger och de himmelsblå får fortsätta kvala för att nå gruppspelet i Europafotbollens finrum.

Champions League 2014-2015

Kiese Thelin målskytt

Vid segern tvingades något oväntat anfallaren Magnus Eriksson inleda på bänken, och nyförvärvet och U21-landslagsmannen Isaac Kiese Thelin fick chansen. Som 22-åringen tog till vara på. Precis som vid helgens allsvenska toppmöte med Kalmar hittade bollen till nätmaskorna via hans fötter. Kiese Thelin var uppmärksam på målvakten Maksim Uvarenkos osäkra ingripande och satte segermålet i den 19:e minuten.

Ett reservbetonat Malmö undvek en hemmakvittering i värmen på arenan med löparbanor bredvid och många tillresta MFF-supportrar på läktaren. Ingen tidig sorti och allsvenska serieledaren får kvala vidare i Champions League.

– Riktigt skönt att gå vidare, det var målet. Det känns riktigt bra just nu, säger matchhjälten Kiese Thelin till Sydsvenskan.

Sparta Prag i nästa kvalomgång

Malmö lottades mot vinnaren mellan tjeckiska Sparta Prag och estniska Levadia Tallinn – ett dubbelmöte som pragarna vann med 8–1.

Första matchen i den tredje kvalomgången mellan MFF och Sparta Prag avgörs nästa vecka i den tjeckiska huvudstaden.

– Jag vet inte så mycket, men jag vet att det är ett väldigt bra lag. Det blir en tuff match, tuffare än den här, säger Kiese Thelin.

Matchfakta – Ventspils–Malmö

Målet: 0–1 (19) Isaac Kiese Thelin

Malmös startelva

Robin Olsen; Matias Concha, Erik Johansson, Johan Hammar, Ricardinho; Simon Kroon, Amin Nazari, Markus Halsti, Emil Forsberg; Markus Rosenberg, Isaac Kiese Thelin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet