Dryga böter för Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

30 000 euro (cirka 290 000 kronor) i böter. Det blir straffet för Malmö FF efter de bengaler som tändes under MFF-Salzburg.

Uefa straffar Malmö FF hårt efter bengalerna i Champions League-playoffspelet mot Salzburg.

På tisdagen meddelade europeiska förbundet att MFF måste betala 30 000 euro, motsvarande 290 000 kronor, i böter. Pengarna ska vara på Uefas konto inom 90 dagar.

Villkorlig dom

Dessutom har Malmö, villkorligt, dömts till att spela en match utan publik på den norra läktaren. Detta innebär att i det fall MFF döms för ytterligare förseelser i UEFA-tävlingar, oavsett om det är borta- eller hemmamatch, kommer straffet att verkställas.

–  Vi har blivit dömda till att spela en match utan ståplatsläktaren, men samtidigt är straffet uppskjutet och det är en villkorlig dom som sträcker sig i två år. Om ingenting händer kan vi få använda alla läktare, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till SVT Sport.

”Vi tittar hela tiden på vilkan möjligheter som finns...”

Malmö FF kommer nu jobba hårt för att bengalkaoset inte ska återupprepas.

– Vi tittar på vilka möjligheter som finns hela tiden. Men det är en balansgång mellan öppenheten på arenan och säkerheten. Vill man ha hundra procent säkert, då får man nog begränsa den öppenheten som finns. Men vi har gått andra hållet när vi byggde arenan. Vi kan förbättra saker, och det jobbar vi med kontinuerligt.

”Känns som onödiga pengar”

SVT Sports expert Daniel Nannskog tycker inte att benglerna är värda böterna.

– Det känns som onödiga pengar. Det kan se häftigt ut, men när det kostar de summorna går det inte att hålla på. Vi får hoppas att detta gör att de förstår att de måste sluta, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.