Antonio Rojas (till vänster) gjorde 2–0-målet för Halmstad. Foto: BJÖRN LINDGREN /TT NYHETSBYRÅN

Dubbla nickmål tar Halmstad över strecken

Halmstad lämnar nedflyttningsplats.

Efter dubbla nickmål och galen dramatik är de nu på kvalplats.

Halmstad tog i kväll en ytterst viktig vinst i den allsvenska bottenstriden.

Laget vann med 3–2 hemma mot Gefle efter två nickmål i den andra halvleken.

Rojas gjorde 2–0

Det första kom efter 50 minuter då Mikael Boman nickskarvade in Johan Blombergs inlägg förbi Emil Hedvall i Gefle-målet. 2–0 kom tio minuter senare då Antonio Rojas, med ryggen vänd mot målet, nickade in Blombergs frispark.

Det såg länge ut som att 2–0 skulle bli slutresultatet, men de sista fem minuterna blev det tre mål. Gefle reducerade på straff i 88:e minuten efter att Joseph Baffo målchansutvisats.

HBK kunde inte andas ut

Det tog dock bara två minuter innan Halmstad kontrat in 3–1 genom Kristoffer Fagercrantz.

Men Halmstad kunde inte andas ut länge. Gefle reducerade ånyo en dryg minut senare genom två minuter senare gjorde HBK 3–1 men Gefle reducerade igen då Skuli Jon Fridgeirsson tryckte in en retur.

”Ska döda matchen”

Mer dramatiskt än så blev det inte. Halmstad vann med 3–2 och klättrar därmed förbi Mjällby och ligger nu på kvalpalts, två poäng före Mjällby.

– Starkt av dem att komma tillbaka, men vi ska döda matchen långt tidigare, säger Mikael Boman, som vet vad som krävs för att laget ska fortsätta att ligga över nedfllyttningsstrecket, till C More:

– Vi måste fortsätta att lägga ner stenhårt jobb, men det finns inga lätta sätt att vinna fotbollsmatcher.