Durmaz hoppfull om en plats i EM-elvan

Uppdaterad
Publicerad

Kampen tätnar i det svenska landslaget. Under EM-uppladdningen i Stockholm jobbar alla för en plats i den svenska startelvan. På mittfältet känner Jimmy Durmaz stora förhoppningar. ”Jag tycker jag har gjort det bra i landslaget och Hamrén vet vad jag går för”, säger han till SVT Sport.

Förhoppningarna är stora på både Sverige och på Jimmy Durmaz själv inför EM i Frankrike. Men det krävs att laget spelar som i den sista kvalmatchen, menar mittfältaren.

– Vi måste hålla det spelet vi hade i de första 60 minuterna mot Danmark på hemmaplan. Gör vi det så kommer vi inte bara ta tre fyra poäng utan en massa poäng i gruppspelet. Håller vi det spelet i 90 minter så ser jag inga problem, säger Durmaz som fajtas om en plats på mittfältet med Sebastian Larsson.

Fotbolls-EM

”Hamrén vet vad jag går för”

Vad kommer kräva av dig för att ta en plats i startelvan?

– Göra det jag har gjort hittills, jag tycker att jag har gjort det bra här i landslaget. Jag vet vad jag går för, Hamrén vet vad jag går för, säger Durmaz till SVT Sport och fortsätter.

– Samtidigt har jag förbättrat mitt defensiva spel de senaste landskamperna plus att jag har mina offensiva egenskaper och där är det bara att trumma på.

Att Jimmy Durmaz jobbat på sitt defensiva arbete tror han är en fördel för honom i jakten på plats i startelvan.

– Vi vet vad det är för motstånd vi har och vad vi måste jobba på. Där har jag och Erik (Hamrén) haft ett bra snack och det känns bra, fick bra feedback från de senaste matcherna för mitt defensiva jobb så det är skönt, säger han men saknar ord för hur taggad han är inför EM.

– Ohhh, det finns inga ord, säger svensken och ler.

Larsson full av energi

För Sebastian Larsson är det inte första gången han kan tas ut till ett mästerskap. Men till årets landslagssamling har han haft mer energi än tidigare.

– Jag har inte haft lika mycket speltid i klubblaget (Sunderland) som tidigare så för en gång skull kommer man in med full energi och det är intressant, säger han och ser det som en självklarhet att alla satsar på en plats i startelvan.

– Det är det jag siktar på, det är målet inget snack om saken. Alla som är med i truppen måste vara redo för när domaren blåser i gång matchen mot Irlands, säger Larsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet